Googlen tarjoama 15 gigatavun tallennustila loppuu useimmilla käyttäjillä ennen pitkää. Sitten täytyisi poistaa vanhimpia viestejä, jotta uusia voi ottaa vastaan. Sitä ennen voi kuitenkin arkistoida vanhat viestit tietokoneelle niin, että niitä voi tutkia milloin vain, vaikka ne olisi ehditty poistaa Gmail-palvelimelta.

Mbox on tiedostomuoto, jota Google käyttää Gmail-sähköpostipalvelun viestien arkistointiin. Google tarjoaa myös mahdollisuuden varmuuskopioida Gmail-viestit ja tallentaa ne tietokoneelle Mbox-arkistomuodossa. Tietokoneelle varmistettujen viestien avulla voi esimerkiksi raivata Gmailia poistamalla vanhoja viestejä palvelusta.

Windows ei kuitenkaan osaa lukea Mbox-­tie­dostoja, vaan niiden lukemiseen tarvitaan Windows MBox Viewer -ohjelma. Ohjelma osaa näyttää myös viestien alkuperäiset liitetiedostot.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".