Harva asia ärsyttää netissä liikkuessa yhtä paljon kuin vailla varoitusta yhtäkkiä raikaavat kaiuttimet. Taas yksi hölmö video ehti käynnistyä, vaikkei se kiinnostaisi lainkaan.

Joskus videota ei edes näy, vaan se on piilotettu sivun uumeniin niin, että sivua täytyy vierittää hiki hatussa, ennen kuin videon löytää ja voi sammuttaa sen.

Kukaan ei haluaisi käyttää aikaansa tällaiseen turhuuteen, ja nyt siihen saa onneksi apua. Oman verkkoselaimen voi määrittää estämään sivustojen videot jo ennen niiden käynnistymistä. Sitten verkkosivua voi tutkia kaikessa rauhassa ja napsauttaa videon pyörimään vasta, jos se on tosiaan kiinnostava.

Videoesto tekee myös verkon selaamisesta vauhdikkaampaa, sillä videoiden äänet keskeyttävät työnteon, ja itse videotiedoston lataamiseenkin kuluu hetki aikaa. Niinpä videon sisältävän sivun lataaminen voi tuntua melkoiselta tervanjuonnilta, vaikka kodin internetyhteys toimisi muuten varsin ripeästi.

Selaimena voi olla Google Chrome, Microsoft Edge tai Mozilla Firefox, sillä niissä kaikissa voi estää itsestään käynnistyvien videoiden toiston. Menettelytapa on kuitenkin erilainen eri selaimissa. Lue artikkelista, miten eri selaimissa menetellään.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".