Miljoonat tietokoneiden käyttäjät eri puolilla maapalloa napsauttavat päivittäin värikästä kehää, joka käynnistää Chrome-verkkoselaimen. Googlen selain on maailman yleisin, eikä se ole sattumaa. Chrome on ollut vuosia selainten kärkipäätä niin latausnopeuksissa kuin uusien toimintojen esittelyssä, ja tutuksi ovat tulleet niin välilehdet, yksityinen selaus kuin liitännäisetkin. Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa, sillä Chrome vaatii monine työkaluineen ja toimintoineen tietokoneelta runsaasti suorituskykyä. Selain voikin pihistää melkoisen osan koneen muistin määrästä ja suorittimen laskentatehosta. Se hidastaa toki muita ohjelmia, joten siitä syystä oman verkkoselaimen asetusten rukkaamiseen kannattaa syventyä hetkeksi.

Käyttäjän on syytä tarkistaa esimerkiksi selaimen lisäosat, sillä juuri ne ovat usein syypäitä Chrome-selaimen ja koko koneen hidastumiseen. Selain täytyy myös pitää päivitettynä, sillä Google julkaisee koko ajan uusia versioita, jotka ovat tehokkaampia. Tämän artikkelin kuudella vinkillä oman Chrome- selaimen saa toimimaan mahdollisimman rivakasti ja luotettavasti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".