Windows 10 esiteltiin vuonna 2015, ja Internet Explorer sai tuolloin seuraajan: Edge-selaimen. Edgen alkuperäinen versio ei noussut kuitenkaan koskaan kovin suureen suosioon, sillä siihen ei saanut niin laajaa valikoimaa liitännäisiä kuin Chromeen ja Firefoxiin.

Microsoft on lopulta saanut valmiiksi Edgen uuden version. Uusi selain, joka päivitetään ajan myötä kaikkiin Windows 10 -tietokoneisiin, on yhä nimeltään Microsoft Edge, mutta se on sisuskaluiltaan kokonaan uusi verkkoselain.

Microsoftin ohjelmoijat ovat tehneet uuden Edge-selaimen saman ohjelmakoodin pohjalle, jota käytetään Chrome-selaimessa. Sen ansiosta uudessa Edgessä voi hyödyntää niitä tuhansia laajennuksia, joita aiemmin kyettiin asentamaan ainoastaan Chromeen. Niillä selaimeen saa runsaasti lisäominaisuuksia, joista on iloa arkisessa käytössä.

Uusi Edge ei ole kuitenkaan Chromen kopio, vaan sillä on omat erityispiirteensä.

Esimerkiksi yksityisasetuksiin voi puuttua monia muita selaimia täsmällisemmin, ja eri perheenjäsenille voi laatia omat käyttäjäprofiilinsa niin, että kaikki voivat käyttää omia suosikkisivujaan sekä yksilöllisiä salasanojaan. Edge-verkkoselaimen tuorein versio on myös nopea käyttää, ja sen ulkoasu miellyttää silmää.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".