Tekoälyä on siellä, täällä ja kaikkialla. Vaikka termiä välillä käytetään tekemään uusista tuotteista hieman houkuttelevamman kuuloisia kuin ne todellisuudessa ovatkaan, on tekoälyn käyttö joissain ohjelmissa ihan perusteltua. Hyvä esimerkki on Upscayl. Se on ohjelma, joka tekee tekoälyn avulla pienistä ja rakeisista kuvista suurempia ja terävämpiä katsella. Ohjelmasta on hyötyä esimerkiksi, jos sinulla on kokoelma pieniresoluutioisia digitaalisia valokuvia, jos vaivalla skannatut diasi ovat rakeisia tai jos et pysty jostain syystä tallentamaan tarvitsemastasi kuvasta muuta kuin liian pienen version.

Ohjelma arvaa yksityiskohdat

Upscayl käyttää kuvien paranteluun teknologiaa nimeltä ”deep learning”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Upscaylin taustalla oleva tekoälymalli on koulutettu miljoonilla kuvilla ja opetettu tekemään valistuneita arvauksia siitä, mitä kuvaan on lisättävä sen parantamiseksi. Se tekee tämän analysoimalla olemassa olevat pikselit ja arvioimalla, millaisia pikseleitä pitäisi lisätä, jotta kuvasta saataisiin suurempi ja terävämpi. Upscayl voi myös auttaa vähentämään epätarkkuutta niin, että aiemmin rakeiset yksityiskohdat erottuvat selvemmin.

Sovellusta käyttäessä voit valita useista eri vaihtoehdoista, millä tavoin haluat kuvaasi optimoitavan. Erilaisia asetuksia kannattaa kokeilla, jotta löydät juusi kuvallesi sopivimmat. Paras ratkaisu kun vaihtelee paljon kuvan mukaan.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".