Harvat asiat ovat yhtä kiehtovia kuin avaruus ja matkustaminen universumissa. Kaikki ilmakehämme ulkopuolisesta maailmasta kiinnostuneet voivat nyt koristaa Windowsin tuoreilla satelliittikuvilla maapallostamme. Maapallon ympärillä kiertää tällä hetkellä reilu 3 000 aktiivista satelliittia, ja osa niistä lähettää julkisesti saatavilla olevaa tietoa, esimerkiksi aikaleimoja GPS-navigointia varten, säätietoja tai kuvia maapallosta.

Etunurkasta saatava SpaceEye-ohjelma tarjoaa jatkuvasti päivittyviä kuvia maapallosta avaruudesta katsottuna. Ohjelma lataa 12 erilaista kuvakulmaa viidestä eri sääsatelliitista ja sijoittaa kuvat Windowsin Työpöydälle. Kun haluttu kuvakulma on valittu ohjelman asetuksissa, kuva päivittyy 10–60 minuutin välein.

Satelliitit, joista ohjelma lähettää kuvia, ovat Himawari- 8, GOES-17 (West), GOES-16 (East), Meteosat- 8 ja Meteosat-11. Meteorologit käyttävät niitä sään ennustamiseen. Ne ottavat jatkuvasti kuitenkin myös valokuvia planeetastamme ja lähettävät niitä maahan. Koska kaikki ohjelman käyttämät satelliitit sijaitsevat geostationäärisellä kiertoradalla eli liikkuvat maapallon pyörintäliikkeen mukana ja näyttävät aina samaa kohtaa maapallosta, ohjelmassa ei voi valita näkymää, jossa maapallo pyörisi akselinsa ympäri. Sen sijaan kuvat näyttävät aina samaa seutua – usein Eteläja Pohjois-Amerikkaa.

Työpöydälle päivittyvien kuvien kautta voi seurata pilviverhon ja auringonvalon vaihtelua.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".