Microsoftin ilmainen Elokuvatyökalu oli vuosien ajan kotikäyttäjien suosima videoeditori, jonka avulla pystyi helposti koostamaan omista video-otoksista ja valokuvista viihtyisiä elokuvaesityksiä. Sittemmin Microsoft lopetti syystä tai toisesta ohjelman kehittämisen, kunnes ohjelma poistettiin kolmisen vuotta sitten kokonaan saatavilta.

Asia korjaantui syksyllä 2017, kun Valokuvat-sovellukseen lisättiin uusi työkalu videoiden luomista varten. Tätä toimintoa on myähemmin myös päivitetty entistä sujuvammaksi.

Luontitoiminnon avulla kotivideoiden tekeminen onnistuu ilman kalliiden ohjelmien hankkimista. Lisäksi työkalu on yhtä helppokäyttöinen kuin edeltäjänsäkin huolimatta siitä että ohjelman toimintovalikoima on entistäkin monipuolisempi.

Elokuvatoiminnon yhdistäminen Valokuvat-sovellukseen saattaa tuntua erikoiselta. Syynä lienee kuitenkin se, että elokuvatyökalulla voidaan käsitellä videotiedostojen lisäksi myös kuvatiedostoja ja esimerkiksi koostaa valokuvista näyttäviä diaesityksiä.

Elokuvaan saa lisättyä myös erilaisia tehosteita ja musiikkia. Valmiin elokuvan voi lopuksi tallentaa tiedostoksi ja jakaa kavereille esimerkiksi somepalveluiden kautta. Oheisessa artikkelissa keskitytään Valokuvat-sovelluksen elokuvatoimintoihin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".