2020 on vuosi, jolloin videopuhelupalvelut tekivät suuren läpimurtonsa.

Zoomin kaltaiset ilmaiset palvelut ovat moninkertaistaneet päivittäisen käyttäjämääränsä koronakriisin vuoksi.

Mutta mikä on paras videopalvelu?

Valitsimme testiin neljä suosituinta palvelua, jotka toimivat useilla eri alustoilla, kuten Android- ja iOS-laitteissa sekä Windowsissa.

Yhteistä palveluille on se, että ne ovat kaikki ilmaisia. Joitakin niistä voit käyttää jo nyt, jos sinulla on Microsoftin, Googlen tai Facebookin käyttäjätili. Sen sijaan Zoom-palveluun pitää luoda erikseen käyttäjätili. Palvelun suosio on kasvanut rajusti viime vuosina, vaikka sen tietosuojaa on kritisoitu. Koska kaikki testin palvelut ovat ilmaisia, voit rauhassa kokeilla niitä oman suosikkisi selvittämiseksi.

Valitsimme juuri nämä neljä videopuhelupalvelua sen vuoksi, että jokaisella on niihin vapaa pääsy. Palveluihin, jotka ovat sidoksissa tiettyyn laitteistoon, kuten esimerkiksi Applen Facetime, tutustumme lähemmin siinä yhteydessä, kun testaamme laitteita, joilla niitä voi käyttää – kuten iPad ja iPhone.

Käyttääksesi testin videopuhelupalveluita tarvitset vain mikrofonin, kaiuttimen ja webkameran. Jos käytät kannettavaa tietokonetta, kaikki kolme laitetta ovat sinulla jo valmiina.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".