GSmartControl-ohjelmalla voi tarkistaa, toimiiko kiintolevy tai ssd-levy niin kuin pitää vai onko siinä jo joitakin hajoamista ennakoivia merkkejä.

Ohjelma hyödyntää muun muassa Smart-tarkistusjärjestelmää, joka testaa, sujuuko kiintolevyn käyttö täysin ongelmitta ja voiko sillä tallentaa ja poistaa tiedostoja tavalliseen tapaan. Ohjelma tekee tarkistuksen nopeasti, ja vaikka sen tulokset saattavat vaikuttaa monimutkaisilta, niin kiintolevyn kunnon toteamiseen ei tarvita it-asiantuntijaa.

Lue oheinen artikkeli, joka kertoo, millä tavalla testi toteutetaan ja kuinka sen tuloksia kannattaa tulkita.

Toimenpiteisiin on syytä ryhtyä heti, jos GSmartControlin kiintolevylle tekemä tarkistus tuottaa runsaasti virheilmoituksia. Silloin kiintolevy on jo välittömässä vaarassa hajota.

Mitä pitää tehdä, jos ohjelma ilmoittaa virheistä?

Paras turva laiterikkojen varalta on ajantasainen varmuuskopio. Tiedostojen ja käyttöjärjestelmän varmuuskopioinnilla voi ainakin välttää pahimman eli tärkeiden tiedostojen menetettämisen.

Uuden kiintolevyn voi aina hankkia, mutta omia tiedostoja ei risalta levyltä pysty palauttamaan kuin korkeintaan isolla rahalla palautukseen erikoistuneessa laboratoriossa.

Jos tarvitset varmuuskopiointiohjelmaa, niin kokeile Etunurkasta löytyvää EaseUS Todo Backup -ohjelmaa, joka on helppokäyttöinen ja luotettava varmistustyökalu. Napsauta tähän, niin pääset ohjelman esittelysivulle.

HUOM: Voit ladata GSmartControl-ohjelman 32-bittisen version napsauttamalla tähän.

 

Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".