Tehtävienhallinta on ollut osa Windowsia aivan käyttöjärjestelmän alkuvuosista asti. Tehtävienhallintaa on tullut varmasti käytettyä vuosien varrella – yleensä jonkin sellaisen ohjelman sulkemiseen, joka ei enää tottele hiiren napsautuksia.

Työkalua voi kuitenkin käyttää hyödyksi monella muullakin tavalla: Tehtävienhallintaa voi käyttää vaikkapa oleellisten tietojen keräämiseen omasta tietokoneesta. Näin saa selville niin muistin määrän kuin tietyn ohjelman kuormituksen suorittimelle, ellei sitten halua tarkistaa tietokoneen kuntoa yleisesti.

Pidä tietokone kunnossa

Tietokoneen ylläpito-ohjelmia on tarjolla yllin kyllin, mutta itse asiassa Tehtävienhallinta osaa myös huoltaa koneen tärkeimmät toiminnot omilla työkaluillaan. Siten saa vaikkapa nopeutettua selvästi tietokoneen käynnistymistä, ja tietokoneelle pulmia aiheuttavat ohjelmat saa myös paikannettua niin, että ne voi poistaa käytöstä sujuvamman toiminnan takaamiseksi.

Windowsin Tehtävienhallinta saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä hiukan hankalalta työkalulta, sillä se tarjoaa valtavasti tietoa kaikkine numeroineen ja kaaviokuvineen, joita vilkkuu ja välkkyy näytöllä melkoinen määrä. Joku saattaa lannistua jo ikkunan avatessaan, ja se on harmi, sillä Tehtävienhallinnasta on paljon iloa.

Tehtävienhallinta-työkalu on tehty käyttäjän tueksi ja toimii varsin tehokkaasti, kunhan tietää mitä tekee. Kokosimme viisi näppärää ja turvallista niksiä, joilla Tehtävienhallintaa voi käyttää tehokkaasti ja vaivattomasti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".