Kun Windows 10 korvasi edeltäjänsä vuonna 2015, moni Windows-toiminto muuttui radikaalisti – aina siinä määrin, että monet käyttäjät olivat tyytymättömiä ja kaipasivat varsinkin Windows 7:stä tuttuja toimintoja. Marina koski erityisesti uusia Windows Updaten ominaisuuksia, joista Microsoft oli päättäväisesti riisunut kaikki käyttäjän mahdollisuudet vaikuttaa. Tuloksena oli, että kesken kaiken, ilman eri varoitusta, saattoi tulla vaatimus käynnistää tietokone uudelleen, koska tietokone oli automaattisesti ryhtynyt lataamaan Windows 10:n päivitystä.

Ihan näin ikävästi järjestelmä ei onneksi enää käyttäydy.

KotiMikron Kysy meiltä -foorumilla lukijat voi jakaa kahteen leiriin suhtautumisessa Windows 10:n päivityksiin. Toinen puoli on sitä mieltä, että päivitystoiminto on edelleen liian omapäinen. Käyttäjät haluaisivat enemmän päätäntävaltaa päivitysten asentamiseen.

Tässä ryhmässä on myös käyttäjiä, joiden mielestä päivitykset tulevat liian nopeasti ja jotka haluavat, että päivityksissä olevat mahdolliset virheet on korjattu, ennen kuin niitä tulee omalle tietokoneelle.

Toisessa leirissä ovat käyttäjät, jotka haluavat varsinkin laajat ominaisuuspäivitykset mahdollisimman nopeasti. He haluavat päästä ensimmäisten joukossa kokeilemaan tuoreimman Windows-version uusia ominaisuuksia ja saada samalla heti kaikki korjaukset ja parannukset.

Kumpikin leiri saa nykyään haluamansa. Viimeisimmät laajat Windows 10:n versiopäivitykset ovat sisältäneet useita uudistuksia Windows Updateen. Nykyään voi laittaa päivitykset jäähylle ja asentaa ne myöhemmin, tai vastaavasti päivityksiä voi halutessaan vastaanottaa mahdollisimman nopeasti. Myös Office-ohjelmiston päivityksiä voi valita ladattavaksi, ja laiteohjaimet voi päivittää automaattisesti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".