1. heinäkuuta 2015 oli erityinen päivä ohjelmistojen jättiläiselle Microsoftille. Silloin yhtiön uusin käyttöjärjestelmä Windows 10 julkaistiin kuluttajille, kehittäjille ja yrityksille eri puolilla maailmaa, ja uudelta käyttöjärjestelmältä odotettiin paljon. Sen kun piti esitellä Microsoftin uudet keksinnöt maailman suosituimpaan järjestelmään.

Windows 10 poikkeaakin merkittävästi aiemmista Windowsin versioista: Ensinnäkin uusi järjestelmä oli maksuton kaikille, joiden tietokoneissa oli jokin vanha Windows-versio. Näin tehtiin ensimmäistä kertaa koskaan. Suurempi uutinen oli kuitenkin se, että Windows 10 tulisi Microsoftin mukaan olemaan viimeinen Windows-versio. Enää ei julkaista Windows 11:tä tai 12:ta, vaan sen sijaan Windows 10:tä päivitetään koko ajan uusilla toiminnoilla ja ominaisuuksilla. Järjestelmän päivitysten seuraaminen onkin tämän jutun lähtökohta.

Perehdyimme siis viime vuosien tärkeimpiin päivityksiin ja poimimme ne toiminnot, jotka ovat mielestämme olleet Windows 10:n kiinnostavimpia uutuuksia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".