Hymiö, emoji, huumorikuvake.

Keltainen hymynaama, hymiö, on vuosien saatossa käynyt läpi valtavan kehityksen ja saanut ilmeen jos toisenkin. Älypuhelinten yleistymisen myötä mobiilijärjestelmien hymiöistä on tullut erittäin suosittu tapa viestiä sekä tapa korostaa viestiä tekstiviesteissä ja varsinkin pikaviestipalveluissa.

Pari vuotta sitten tehtiin jopa Emoji-elokuva (The Emoji Movie) hymiöistä, eli nykyisin emojeista, jotka asuvat älypuhelimessa.

Hauskat kuviot ja kuvakkeet eivät asu pelkästään puhelimessa. Ne tulevat esiin myös Windowsissa, missä yksinkertaisella näppäinkomennolla avautuu valintaikkuna, jossa on valtava valikoima hymynaamoja ja muita emojeita, joita voi liittää tekstin sekaan niin monta kuin haluaa.

Olitpa tekemässä mitä tahansa, saat emoji-ikkunan auki Windows-näppäimen ja pisteen yhdistelmällä.

Emojeita voi selata ikkunassa, josta voi valita emojin tai erikoismerkin ja jopa kaomonin eli hymiöiden japanilaisversion. Emojia voi myös etsiä kirjoittamalla sopivan hakusanan, ja hakua vastaavan emojin voi valita osumaluettelosta. Ikkunaa voi siirtää tarttumalla siihen ja vetämällä.         

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".