Windows 10 on varmasti viimeinen Windows-versio. Microsoft on ilmoittanut asian jo kauan sitten, ja vaikka puolivuosittaisissa päivityksissä esitellään uusia työkaluja, niin joidenkin työkalujen puutteen takia Windows 11 olisi vieläkin tervetullut uutuus. Toimituksessa on keksitty monenmoisia ehdotuksia siitä, millainen tulevaisuuden Windows olisi, jos Microsoft päättäisi yllättäen julkaista käyttöjärjestelmästä kokonaan uuden version.

Uutta kattavaa päivitystä tuoreine toimintoineen ei onneksi tarvitse odottaa, sillä tämän artikkelin ohjelmilla voi paikata Microsoftin oman työkalupakin puutteet. Oma ehdotuksemme Windows 11:ksi käsittää muun muassa työkalun TidyTabs, jolla voi kerätä useita ohjelmia yhden ohjelmaikkunan välilehdille. Microsoft on yrittänyt tehdä samanlaista toimintoa vuosia, mutta sitä ei ole saatu toimimaan luotettavasti. Tarjolla on myös näppärä apuohjelma QuickLook, jolla voi tarkistaa nopeasti tiedoston sisällön sitä avaamatta – jos vaikkapa pitää löytää juuri tietty kuva. Nämä ovat vain kaksi esimerkkiä toiminnoista, joita KotiMikron ehdotus Windows 11:ksi sisältää. Tarjoamme toki myös esimerkiksi tyylikkäitä taustakuvia, kuten yllä olevan vaihtoehdon.

Kaikki tässä artikkelissa mainitut toiminnot saa käyttöön lataamalla Etunurkasta ohjelmia, jotka on koottu yhdelle verkkosivulle. Niitä voi ladata joko yhden, kaksi tai useampia, sillä Microsoftista ja Windows 10:n päivityksistä poiketen koneeseen ei asenneta mitään väkipakolla. Voit siis koostaa juuri itselle sopivan version Windows-käyttöjärjestelmästä

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".