Joku saattaa kuunnella tietokoneella radion keskusteluohjelmaa, kun taas toinen nauttii Frank Sinatran musiikista ja kolmas katselee koneella hauskoja videoita. Äänentoisto onkin monille tietokoneen käyttäjille luultua tärkeämpi. Ikävä kyllä se ei toimi ollenkaan aina juuri niin kuin pitäisi.

Joskus tietokoneesta ei kuulu sitten mitään, ja toisinaan taas se metelöi aivan liikaakin, vaikka pitäisi olla hiljaista. Tietokone osaa kyllä saada aikaan sellaisia äänentoiston hermopinteitä, että tavallinen käyttäjä päätyy repimään lopulta kiukuissaan hiuksiaan.

Äänenvoimakkuus on ensinnäkin voitu säätää eri yhteyksissä erilaiseksi. Windowsin omat äänimerkit raikuvat kuin viimeistä päivää, mutta kun musiikkia haluttaisiin kuunnella erillisellä ohjelmalla, niin yhtäkkiä pitäisikin alkaa penkomaan asetuksia pohjiaan myöten tai jopa liittämään johtoja uudelleen paikoilleen.

Joskus vika voi piillä nimenomaan Windowsin omissa asetuksissa. Äänentoistossa onkin yllättäen kaikua, eikä siitä pääse eroon äänilähdettä vaihtamalla. Ärsyttävää on taatusti sekin, jos koko tietokoneesta ei kuulu pihahdustakaan, vaikka kaiuttimet on varmasti liitetty koneeseen ja äänenvoimakkuus säädetty kovalle.

Äänentoiston ongelmat pilaavat turhankin herkästi tietokoneen äärellä vietetyt hetket. Kaikki ongelmat voi toki korjata, mutta tälläkin kertaa täytyy tietää, mitä tekee. Tarjoamme siksi ratkaisun yleisimpiin Windowsin äänten pulmiin, jotta apua ei tarvitsisi hakea sen kauempaa, kun tietokoneen äänentoisto seuraavan kerran ryhtyy oikkuilemaan.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".