Tiedoston poistaminen vaatii Windowsissa useita napsautuksia, kuten viereisen sivun grafiikasta käy ilmi. Ensin valitaan tiedosto poistettavaksi, sitten täytyy avata roskakori, seuraavaksi etsitään sama tiedosto ja vasta sen jälkeen tiedoston voi poistaa koneesta pysyvästi. Toimenpide sujuu kuitenkin paljon nopeammin käyttämällä Vaihto ja Delete -näppäinyhdistelmää.

Silloin tiedostoa ei siirretä ollenkaan roskakoriin. Windowsista löytyy monia samanlaisia aikaa säästäviä keinoja, ja juuri niitä esitellään tässä artikkelissa. Keinojen opettelun jälkeen voikin ihmetellä, miksi niitä ei tullut omaksuttua jo aiemmin. Pienillä nikseillä tietokoneen käyttö sujuu nopeammin, eikä aikaa vievien tehtävien parissa tarvitse enää tuskailla turhaan. Artikkeli on jaettu osioihin niin, että jokaiseen niistä on koottu kokoelma hyödyllisiä niksejä ja vinkkejä. Esimerkiksi hakutoimintojen kohdalla kerrotaan, kuinka ohjelmia saa käynnistettyä nopeammin Windowsin hakua käyttämällä. Samalla selviää, kuinka haun voi kohdistaa koko tietokoneeseen eikä tiettyihin kansioihin. Paljastamme myös näppäinyhdistelmiä, jotka ovat harvojen tiedossa. Parilla painalluksella kun saa avattua toisen työpöydän – tai vaikka useita – niin, ettei työskentelytila lopu kesken.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".