Kukapa ei ilahtuisi upouutta tietokonetta pakkauksesta purkaessaan. Sitten pitää vain vastailla kysymyksiin Windowsin asetuksista, jotta saa putipuhtaan työpöydän näkyviin ja pääsee asentamaan koneeseen omia suosikkiohjelmia.

Tällaista iloa voi vieläpä kokea toistuvasti, sillä tietokoneen keskimääräinen käyttöikä on viitisen vuotta. Vanha kone saattaisi toimia vielä edelleen aivan mainiosti, mutta sitten tarjousotsikot alkavat kiinnostaa tai kotikonttorin työjuhta haluttaisiin muuten vain päivittää uuteen ja ehompaan. Uusi tietokone kun on lähes aina monin tavoin vanhaa parempi.

Uusi toimii nopeammin ja konetta vaihtaessa pääsee eroon pikkuvioista, jotka usein hidastavat muutaman vuoden ikäisen koneen käyttöä. Uudesta tietokoneesta puuttuu silti jotain oleellista: tiedostot. Vanhaan koneeseen ehti varmasti kertyä kuvia, videoita ja musiikkitiedostoja, joita käytettiin lähes päivittäin. Eikä sekään riitä, sillä tuttuun koneeseen oli valikoitu monenmoisia asetuksia, jotka sopivat juuri omiin tarkoituksiin.

Nyt sekä tiedostot että omat asetukset saa siirrettyä uuteen tietokoneeseen – eikä kaikkea tarvitse näperrellä omin käsin kuntoon. Ohjelma nimeltä Laplink PCmover Express siirtää tiedot näppärästi joko ulkoisen kiintolevyn tai paikallisverkon välityksellä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka siirtourakka sujuu langattoman verkon välityksellä, joka lähes kaikilla on kotona käytössä.

Microsoft suosittelee

Myös Microsoft tarjoaa tukisivuillaan yhteistyössä Laplinkin kanssa PCmover Express -työkalua sisällön siirtämiseen vanhalta laitteelta uudelle. Eikä ihme, sillä ohjelma tekee työnsä perusteellisesti mutta antaa käyttäjän päättää, mitä vanhan koneen tiedostoja ja asetuksia siirretään uuteen. Microsoftin hyväksyntä tarkoittaa sitäkin, että Windows tunnistaa ohjelman eikä estä sen käyttöä.

Mitään ei hävitetä

Toimenpide on monivaiheinen, mutta se selitetään tarkasti seuraavilla sivuilla. Fiksuinta ohjelman toiminnassa on se, ettei mikään voi mennä pieleen: vanhasta koneesta ei poisteta mitään eikä mitään uuden laitteen tärkeitä järjestelmätietoja korvata. Ota artikkeli talteen vastaisen varalle, vaikka uuden tietokoneen hankinta ei olisi tämän viikon asia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".