Monet meistä käyttävät Windowsia päivittäin vain muutaman prosentin kaikista niistä mahdollisuuksista, joita Windows 10 todellisuudessa tarjoaa. Yleensä navigoidaan aloitusvalikosta, käytetään selainta verkkosivuilla käymiseen tai käytetään sisäänrakennettua tekstinkäsittelyohjelmaa asiakirjojen kirjoittamiseen.

Kotimikron lukijat osaavat hieman keskimääräistä enemmän ja myös osioida tai palauttaa Windowsin-järjestelmän. Mutta ne ovat silti vain ominaisuuksia, jotka löydät Windowsin pinnalta.

Pari kerrosta alemmas järjestelmässä on enemmän hyödyllisiä toimintoja, jotka ovat vain harvalle tuttuja. Kattava valikoima tunnettuja ja tuntemattomia Windows-toimintoja johtuu siitä, että käyttöjärjestelmällä on takanaan useita vuosikymmeniä ja että uusia toimintoja on tullut jatkuvasti saataville. Samalla monet alkuperäiset vaihtoehdot on säilytetty.

Menneinä päivinä saattoi olla onnellinen siitä, että mukana oli käyttöohje, kun osti uuden Windows-version tai Windows-tietokoneen. Tänä päivänä täydelliset käyttöohjeet on romutettu ja voit etsiä tietoja nettisivuiltamme tai Windowsista, jos haluat löytää muutakin kuin kirjoituspöydällä tai aloitusvalikosta löytyviä vaihtoehtoja.

Olemme tehneet sen myös täällä KotiMikrossa. Löysimme 21 erinomaista toimintoa, jotka ovat enemmän tai vähemmän piilotettuja Windows 10:ssä. Tämä tarkoittaa, että voit helposti laajentaa Windowsissa tuttujen ja käytettyjen toimintojen valikoimaa ja liikkua vieläkin enemmän kotikäyttöjärjestelmässä. Useimmat tässä oppaassa esitellyt toiminnot ovat itse asiassa niin älykkäitä ja korvaamattomia, että on outoa, miten Microsoft on voinut pitää ne piilossa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".