Hääjuhlat tai sunnuntaikävely metsässä – elämässä tulee vastaan monia ikuistamisen arvoisia hetkiä. Kuvia kertyy usein tietokoneen kiintolevylle sikin sokin niin, etteivät ne enää pysy järjestyksessä. Varsinkin aiempien Windows-­versioiden kuvaohjelma Windowsin valokuvien katselu oli toiminnoiltaan varsin riisuttu ohjelma.

Windows 10:ssä on onneksi tarjolla näppärämpi Valokuvat-sovellus, jossa on toimintoja niin kuvien järjestelemiseen kuin kirkkauden, rajauksen ja värien säätämiseen. Sovellus on niin yksinkertainen, että omien kuvien kohentaminen onnistuu ilman kuvankäsittelykokemustakin. Kuvatiedostojen järjesteleminen on silti sovelluksen erityinen vahvuus, sillä sekä tiettyjen kuvien etsimiseen että niiden järjestämiseen selkeäksi albumiksi löytyy omat työkalunsa.

Varsinkin hakutoimintoa täytyy kehua. Koko kuvakokoelmasta voi etsiä vaikkapa autoja tai rakennuksia, jos sellaisia on tiedossa. Tekoäly hoitaa kuvien hakuindeksoinnin automaattisesti, ja vaikkei toiminto kykenekään analysoimaan aivan kaikkea kuvista, niin se on silti yllättävän tehokas.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".