Kuten vanha ja viisas suomalainen sananlasku sanoo, ”älä laita kaikkia munia samaan koriin”. Silloin riskinä on, että korin hajotessa tuhoutuu myös sisältö. Sama viisaus pätee yhtä lailla myös tietokoneeseen. P erusasetuksilla järjestelmä, ohjelmat ja käyttäjän tiedostot ovat kaikki samassa korissa, tietokoneen C-asemalla. Eli Windows, kaikki ohjelmasi ja tiedostosi, kuten kuvat, musiikki ja asiakirjat ovat samalla asemalla. Jos käytössä on vain yksi kiintolevy, sen vapaata tilaa voi käyttää uuteen osioon, joka toimii järjestelmässä omana levyasemanaan.

Omat tiedostot ovat paremmin turvassa omalla osiollaan, jos Windowsiin tulee jokin vika. Windowsin palautustoiminto osaa kyllä säilyttää käyttäjän tiedostot, mutta se ei ole täysin varmaa kaikissa tilanteissa. Siksi osiointi on sekä tiedostojen hallinnan että niiden turvallisuuden kannalta järkevää, jos vain vapaata tallennustilaa on riittävästi.

Osioinnilla saa käyttöön yhden aseman sijasta kaksi tai useampia asemia, joilla on oma asemakirjain. Kun osiot näkyvät Windowsissa omina aseminaan, yleiskuvan säilyttäminen kokoonpanosta on helppoa. Myös ylläpito ja tiedostojen hallinta on selkeää ja tehokasta, kun tiedostot säilyttää omalla asemallaan ja Windowsin sekä muut ohjelmat omallaan.

Tässä artikkelissa luodaan erillinen asema käyttäjän omia tiedostoja varten. Osiointiohjelmana on helppokäyttöinen MiniTool Partition Wizard Free, jonka voi ladata Etunurkasta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".