Tietokoneesi ulkoinen tallennustila ei ole koskaan ollut yhtä nopeaa tai edullista kuin nykyisin. Sinun on kuitenkin valittava kahden teknisen vaihtoehdon välillä, sillä nopeimmat SSD-asemat ovat suhteellisen kalliita ja niitä paljon edullisemmat ulkoiset kiintolevyt taas eivät ole kovin nopeita.

Vanhanaikaisen kiintolevyn pyörivät metallilevyt ovat kuin vanheneva nyrkkeilijä, joka kieltäytyy luovuttamasta huolimatta siitä, kuinka monta iskua hän saa. Kiintolevyn suriseva ja herkkä mekaniikka on tekniikaltaan vanhentunut, mutta mikään muu ei pysty lyömään vanhan mekaanisen kiintolevyn hintaa.

Saat paljon lisätilaa tiedostoillesi. Seuraavilla sivuilla olevassa vertailussa edullisimman kiintolevyn hinta on 0,03 euroa gigatavua kohden. Meid, jotka ovat riittävän vanhoja muistamaan ajan, jolloin yhden gigatavun kiintolevy maksoi noin sata euroa, hintaa on vaikea ymmärtää.

Vaikka SSD-levyjen hinta on laskenut jatkuvasti, ne ovat silti paljon kalliimpia ratkaisuja kuin kiintolevy. SSD-levyjen ja kiintolevyjen gigatavukohtaiset hinnat osoittavat, että SSD-levyt ovat tämän vuosikymmenen loppupuoliskolla halvempia kuin kiintolevyt, mutta kuten testistä näet, siihen menee vielä aikaa.

Kahden teknologian laatuerojen vuoksi SSD-levyt ja mekaaniset kiintolevyt sopivat parhaiten eri käyttötarkoituksiin. Kiintolevyllä on suuri kapasiteetti, joten se varmuuskopioi kaikki tärkeät tiedostosi. Herkkä mekaniikka säilyy parhaiten kolhuilta työpöydän laatikostossa. Nopea ja kestävä SSD-levy puolestaan sopii täydellisesti tiedostojen ottamiseen mukaan taskuun.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".