Vielä muutama vuosi sitten valtaosa käytti perinteistä pöytäkonetta kotisivuja selatessaan tai sähköpostiviestejä laatiessaan. Sittemmin kannettavat tietokoneet ovat yleistyneet niin, että nykyisin voi olla jo hankala löytää ennen niin tavallista koteloon koottua tietokonetta työpöydän alta.

Kannettavan tietokoneen ilmeisenä etuna on se, että sen voi napata helposti kainaloon paikasta toiseen siirtyessä – mutta toisaalta työskentely ei ole yhtä mukavaa kuin pöytäkoneen näppäimistöllä ja näytöllä. Kannettavan näppäimet ovat pieniä ja litteitä, hiirilevy ei ole yhtä kätevä kuin hiiri ja näyttökin saattaa heijastaa valoa, eikä sitä ainakaan voi katsella kovin viistosta kulmasta.

Kannettavaa käytetään kuitenkin usein kodin työpöydällä, ja työympäristöstä voi tehdä silloin mukavamman. Sylimikrossakin on niin paljon liitäntämahdollisuuksia, että siihen voi kytkeä helposti ulkoisen näytön, laadukkaan näppäimistön ja sellaisen hiiren, jota on tottunut käyttämään.

Kannettavaan voi toki liittää myös kaiuttimet, ulkoisen kiintolevyn ja muita usein tarvittavia oheislaitteita. Seuraavilla sivuilla kerrotaan, kuinka kannettavalla työskentelyn voi järjestää kerralla sujuvaksi. Kannettavan voi toki napata edelleen työpöydältä mukaan, sillä oheislaitteet saa irrotettua hetkessä ennen tien päälle suuntaamista.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".