Jos usb-muistilla säilyttää tärkeitä tiedostoja, on muistitikun kunnosta syytä huolehtia. Jos usb-muistiin tulee pienikin vika, se voi nopeasti johtaa pahempiin vikoihin. Sitten kun muistitikku on niin vioittunut, ettei sille pääse enää tietokoneelta, on tikulla olevien tiedostojen pelastaminen vaikeaa.

Check Flash on kätevä ohjelma, jonka avulla voi selvittää, onko muistitikku vaarassa mennä rikki. Ohjelma tutkii, voiko usb-muistille kirjoittaa tiedostoja virheittä ja kertoo, voiko usb-muistin käyttämistä jatkaa vai pitääkö uuden muistitikun ostamista harkita.

Varmista tiedostosi ennen tarkistusta

Tee muistitikulla olevista tiedostoista varmuuskopiot, ennen kuin tarkistat tikun Check Flash -ohjelmalla. Ohjelma ei pysty tekemään täydellistä tarkistusta tikulle, jolla on tiedostoja.

Huomautus

Ohjelmaa asentaessa voi ohittaa Windowsin SmartScreen-suodattimen varoituksen valitsemalla varoitusikkunassa Lisätietoja ja Suorita joka tapauksessa. Varoitus on aiheeton.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".