Harvasta tietokoneen oheislaitteeesta on tehty niin monenlaisia versioita erilaisilla ulkoasuilla kuin muistitikusta. Usb-muisteja saa valtavalla tallennustilalla, luodinkestävinä, luottokortin mallisina ja niin pieninä, että ne lähes katoavat usb-liitäntään kytkiessä. Vaihtoehtoja on miltei loputtomiin.

Luotettava muistitikku onkin monille välttämätön työkalu. Sillä kuljetetaan tiedostoja paikasta toiseen tai siihen varmuuskopioidaan tärkeät tiedostot. Windows 10:n pelastuspaketin saa myös asennettua muistitikkuun niin, että sen voi ottaa käyttöön hädän hetkellä, jos tietokone alkaa oikkuilla tai ei käynnisty enää ollenkaan.

Usb-muistille on keksitty vaikka minkämoisia käyttötarkoituksia, mutta itse muistitikku täytyy pitää teräkunnossa, jotta se toimisi varmasti tarpeen tullen. Oheiseen artikkeliin on koottu ohjeita muistitikun käyttäjälle. Niiden tarkoituksena on varmistaa, että muistitikku pysyy pitkään käyttökelpoisena. Suosittelemme myös käyttämään Check Flash -ohjelmaa, jolla voi tarkistaa mahdollisesti vikaantuneen tai pitkään laatikossa lojuneen muistitikun kunnon.

Check Flash tarkistaa muistitikun hetkessä ja kertoo, voiko sitä käyttää huoletta. Tiedostot kannattaa tallentaa muualle, jos ohjelma kertoo muistitikun syystä tai toisesta vikaantuneen epäluotettavaksi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".