Pienissä sähkölaitteissa käytetään ladattavia akkuja, mutta käytössä on myös paljon laitteita, joissa käytetään perinteisiä vaihdettavia paristoja.

Polkupyörän valaisimet, television kaukosäätimet ja autojen etäavaimet saavat yhä usein virtansa paristoista, joita joutuu vaihtamaan varauksen ehdyttyä.

Paristot saattavat näyttää ulospäin samanlaisilta, mutta ne eivät silti ole välttämättä arkikäytössä yhtä hyviä.

Perehdyimme siksi siihen, mitkä paristot sopivat parhaiten mihinkin käyttöön. Kannattaisiko halpojen sijaan satsata kalleimpiin malleihin? Onko jokin paristo muita parempi tietyssä käytössä? Entä onko ladattavien akkuparistojen käytössä järkeä?

Halusimme tehdä vertailusta mahdollisimman selkeän keskittymällä yleisimpiin AA- ja AAA-sormiparistoihin, mutta suositukset eri paristotyyppien käyttökohteista sopivat muihinkin paristoluokkiin.

Tämän oppaan tarkoitus on auttaa valitsemaan omaan käyttökohteeseen parhaiten sopivan pariston.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".