Joskus meille käy toimituksessakin niin, että törmäämme mainioon työkaluun, jota emme edes tienneet tarvitsemamme – ja ohjelma nimeltä FolderMill on juuri sellainen. Ohjelma on lisätty juuri Etunurkan valikoimaan, ja se hoitaa tietokoneen tylsiä rutiinitehtäviä käyttäjän puolesta. Joskus Word-asiakirjat pitää ehkä muuttaa pdf-muotoon tai sitten suuri määrä asiakirjoja pitäisi tulostaa kerralla paperille, ja sellaiseen voi kulua rutkasti aikaa.

Kukaan ei halua kuluttaa puolta päivää monenmoisten tiedostojen järjestelyyn vaikkapa juuri tulostamista varten, mutta FolderMill tekee onneksi senkin käyttäjän puolesta. Ohjelma käyttää rutiinitehtävien tekemiseen erityisiä älykkäitä kansioita, joiden nimitys on ”Hot Folders”. Käyttäjä saa määrittää itse, mihin tehtäviin näitä taikakansioita käytetään.

Valmiiseen kansioon voi vetää käsiteltävät tiedostot, niin FolderMill ryhtyy tekemään taikojaan, ja itse voi vaikka keittää kupin kahvia. Tiedostoja saa muutettua toiseen muotoon, niihin voi lisätä yksilöivän vesileiman, tiedostot voi nimetä uudelleen tai sitten kaikki tarpeelliset asiakirjat voi tulostaa kerralla.

Alla näytetään, kuinka saa laadittua kaksi älykansiota, joilla säästyy jo monilta toistuvilta rutiinitehtäviltä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".