Kopioi ja liitä, kopioi ja liimaa, leikepöytä tai copy-paste.

Rakkaalla lapsella monta nimeä, mutta nimityksestä huolimatta sitä on tullut varmasti käytettyä monta kertaa tietokoneen ääressä istuessa: kopioitu palanen tekstiä jostakin ja liitetty se sitten toisen tekstin jatkoksi.

Kopioi ja liitä -toiminto eli leikepöydän käyttäminen on välttämätön toiminto kaikille, jotka käyttävät tietokonettaan päivittäin. Kuvittele vaikkapa tilanne, jossa hauskan Youtube-videon linkkiä ei voisikaan kopioida hiirtä heiluttemalla, vaan koko osoite pitäisi kirjoittaa joka kerta uudelleen ja tarkistaa kaikkien erikoismerkkien oikea järjestys, jos videosta haluaisi vinkata kavereille. Tekstin kopioinnin salliva toiminto onkin kuin taivaan lahja kaikille tietokonetuolissaan paljon istuville.

Windowsin omassa kopioi ja liitä -toiminnossa on kuitenkin tiettyjä rajoituksia – mutta hätä ei ole käsillä, sillä työkalu nimeltä Clipdiary tarjoaa kattavammat toiminnot. Sen voi ladata KotiMikron Etunurkka-palvelusta, ja Windowsista tuttu kopiointitapa paranee heti niin paljon, ettei Clipdiarysta haluaisi enää luopua missään tilanteessa.

Clipdiary vieläpä tallentaa automaattisesti kaikki tekstit, linkit ja kuvat tietokantaansa, jotta ne kaikki saisi liitettyä toisaalle vaikka kerralla – ja vanhoja leikkeitä voi tutkia, jos jokin aiempi hauska video tai tärkeä tekstikatkelma pitäisi löytää uudelleen.

Ohjelmaa voi käyttää maksutta 60 päivää, mutta Clipdiaryn täysversion saa pysyvästi omaan käyttöön, kunhan kuluttaa noin minuutin rekisteröitymiseen. Rahaa säästyy lähes 20 euroa, ja neuvomme, kuinka rekisteröityminen tehdään. Aloitamme kuitenkin siitä, kuinka Clipdiarya käytetään niin, että näppärästä leikepöytätyökalusta saa irti kaiken hyödyn.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".