Sen, mikä eilen vielä toimi, ei välttämättä tarvitse toimia enää tänään. Tämä totuus hyppää silmille joka kerta, kun tarkastelen tietokoneella olevaa valokuvakokoelmaani. Joskus muinoin minäkin päätin, että kuvat kannattaa jakaa vuosiluvun ja kuukauden perusteella.

Tähän päätökseen vaikutti vahvasti silloinen kamerani, jonka ohjelma tarjosi mainittua jakoa, kun toin kuvia tietokoneelle. Tuntui luonnolliselta järjestää kuvat kronologisesti. Nyt kansiot ovat siis järjestyksessä ja katsovat minua nimillä, kuten 01_2002 ja 06_2009. Tällaisia kuvakansioita on kertynyt lukematon määrä – laitteellani on lähes yhtä monta Wordin asiakirjaa.

Järkeä järjestykseen

Kansiomyriadi aiheuttaa hämminkiä, sillä vaikka perusteellinen jaottelu on erittäin järjestelmällinen, se kuitenkin hankaloittaa kuvien käyttöä. Kuvien valinta useasta kansiosta on työläs urakka, jos haluaa käsitellä kuvajoukkoa kuvankäsittelyohjelmassa. Hankaluuksia tulee myös, kun haluaa näyttää kansioita älytelevisiossa, sillä ainakin omassani pitää valita tietty kansio, jossa kuvat sijaitsevat.

Molemmissa tapauksissa toimivin ratkaisu olisi kerätä kohteena olevat kuvat yhteen kansioon. Tällaista ratkaisua kaipaa myös KotiMikron lukija lähettämässään kirjeessä. Hänellä on satoja kuvakansioita, joiden sisällön hän haluaisi yhdistää yhdeksi suureksi kansioksi.

Käsipelillä tehtävä veisi ikuisuuden, mutta lapiohommiin ei tarvitse ryhtyä, kun ottaa Etunurkasta käyttöön Folder Merger -ohjelman. Pieni ja kevyt tiedostojärkkäri osaa huolehtia erilaisista tilanteista. Ohjelmalla voi esimerkiksi poistaa tiedostojen kaksoiskappaleita ja säilyttää niiden kopiot alkuperäisessä kansiossaan.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".