En ole laskenut, kuinka monta kertaa olen naputellut jossain palvelussa käyttämäni salasanan ja saanut ilmoituksen, että salasana on väärä. Vaikka olen täysin varma siitä, että kirjoitin salasanan oikein.

Tällainen istunto saattaa vaatia viisi-kuusi kirjautumisyritystä, ennen kuin ymmärrän, mikä on vikana. Näen, että Caps Lock -näppäimessä palaa vihreä valo, eli olen vahingossa painanut näppäimen päälle ja kirjoittanut salasanani kaikki kirjaimet isoin kirjaimin.

Voit välttyä tällaisilta tilanteilta Etunurkan uuden MapKeyboard-ohjelman avulla. Ohjelmalla voi ottaa näppäimistön näppäimiä pois päältä, jolloin niihin ei osu vahingossa. Kun kirjoitan isoja kirjaimia en käytä koskaan Caps Lock -näppäintä vaan Vaihto-näppäintä, joten Caps Lock on vain tiellä. Siksi olen ottanut sen pois päältä.

Vaihda toimintoja

MapKeyboard-ohjelmalla voi myös antaa näppäimille uusia toimintoja. Olen muuttanut F1-näppäimen PrintScreen-­näppäimeksi, jolla otan näyttökuvia Windowsissa. Muutos on kätevä, sillä otan paljon näyttökuvia KotiMikron eri palveluista. Yletyn vasemmalla kädellä helposti F1-näppäimeen, jolloin oikeaa kättä ei tarvitse irrottaa hiirestä, mikä nopeuttaa työskentelyä. Lue artikkelista, miten voit käyttää MapKeyboardia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".