Kapea tehtäväpalkki ja sininen Työpöydän tausta. Windows 10 näyttää tältä, niin kuin se on näyttänyt vuodesta 2015 lähtien. Ulkonäkö on hyvin tunnistettavissa, mutta se voi myös olla hiukan yksitoikkoinen. Saat Windowsin Työpöydästäsi täysin uudenlaisen käyttämällä XWidgetiä.

Ohjelma avulla saat käyttöösi huomattavan erilaisen Windowsin, joka on ulkonäöltään tumma ja tyylikäs. Ulkonäkö on kuitenkin vain ohjelman yksi ominaisuus. Kun asennat XWidgetin Etunurkasta, saat käyttöösi monia hyödyllisiä widgettejä, joista on hyötyä päivittäin.

Uutiset ja sää

Widgetit ovat pienosohjelmia, joilla on yksi selkeä tarkoitus. Perinteinen esimerkki on sää-widget, joka kertoo tietoja päivän lämpötilasta ja sade määrästä. Toinen widget sisältää uutisia yhdestä tai useammasta mediasta. XWidget tarjoaa yhteensä yli 2 000 tällaista pienoisohjelmaa. Niin monelle ei luonnollisestikaan ole tilaa Työpöydälläsi, joten valitse itsellesi parhaiten sopivat widgetit. Annamme artikkelin lopussa joitakin suosituksia, mutta löydät widgeteistä varmasti itsellesi sopivat.

Voit myös valita tarkalleen, mihin widgetit sijoitetaan – yksinkertaisesti raahaamalla niitä Työpöydällä – ja miten paljon tilaa eri widgetit vievät. Voit myös lisätä monia muita pieniä yksityiskohtia: Jos esimerkiksi widgetin ulkonäkö on mielestäsi liian hallitseva Työpöydällä, voit tehdä siitä puoliksi läpinäkyvän. XWidgetissä yhdistyvät toiminnallisuus ja estetiikka erinomaisella tavalla. Ohjelma avautuu automaattisesti Windowsin käynnistyksen kanssa ja muistaa widgetien asetukset, kun käynnistät tietokoneen jälleen seuraavan kerran.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".