Ruutukaappausten, eli näyttökuvien tai screenshottien, ottamiseen tietokoneen näytöstä voi olla monia hyviä syitä. Sinun täytyy ehkä dokumentoida ostoksesi ottamalla ruutukaappaus kuitista, tai haluat tallentaa kuvan jostakin Windowsiin tulleesta virheilmoituksesta. Ruutukaappaus on myös hyvä apuväline, jos haluat opastaa ystäviäsi ja tuttaviasi.

Näytöstä otetun kuvan avulla voit helposti selittää, mistä jokin ohjelman painike löytyy tai mitä verkkosivusto sisältää. Periaatteessa voit ottaa ruutukaappauksen kaikesta, mitä näytölläsi näkyy, ja voit myös jakaa ruutukaappauksia helposti muille. Ruutukaappaukset tallennetaan nimittäin käyttämällä aivan tavallista valokuvaformaattia, jonka voit jakaa helposti sähköpostin liitteenä, Facebookissa tai jotakin muuta kautta. Nyt voit ottaa ruutukaappauksia ja jakaa niitä entistä helpommin, sillä voit ladata upouuden Greenshot-ohjelman Etunurkasta.

Ohjelma on helppokäyttöinen, ja sillä voi ottaa ruutukaappauksia useissa eri muodoissa – mutta Greenshotin todellisena etuna ovat vaihtoehdot, jotka saat käyttöösi ruutukaappauksen ottamisen jälkeen.

Ruutukaappausten helppo hallinta

Joskus tietokoneelle tallennetut ruutukaappaukset voi olla vaikea löytää. Joudut usein käymään läpi suuren kansioiden ja kirjastojen sokkelon Resurssienhallinnassa, ennen kuin löydät ne. Kun vihdoin löydät ruutukaappaukset, niillä ei yleensä ole järkeviä ja selkeitä nimiä, ja sinun on käytävä läpi jokainen ruutukaappaus yksitellen löytääksesi juuri sen, minkä tarvitset.

Greenshot on ratkaissut nämä ongelmat. Heti kun otat ohjelmalla ruutukaappauksen, näkyviin tulee valikko, josta voit valita, mitä kuvalle tehdään. Voit esimerkiksi nimetä ruutukaappauksen heti ja valita sille tallennuspaikan. Voit myös tulostaa ruutukaappauksen tulostimella saman tien, liittää sen Word-, Excel- ja Paint-ohjelmiin tai kopioida ruutukaappauksen leikepöydälle, jolloin se on helppo liittää suoraan sähköpostiviestiin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".