Yksityiskohdat näytöllä voivat olla niin pieniä, että niitä on vaikea erottaa. Esimerkiksi pienet kuvat ja kuvakkeiden tekstit ja muut tekstiselitteet ovat isolla näytöllä kyllä teräviä, mutta niin pieniä, että niistä ei enää saa selvää. Windows 10:n mukana tulee suurennuslasi, mutta sen käyttö on melko hankalaa.

Onneksi saatavana on muitakin aputyökaluja, kuten sujuvatoiminen Glassbrick, jonka voit ladata Etunurkasta. Kun käynnistät Glassbrickin, voit hiiren rullaa käyttämällä zoomata kohteeseen eli lähentää näkymää ja suurentaa koko näytölle kohdan, jossa hiiren osoitin on. Näin saat nopeasti selkeän ja tarkan kuvan tarkasteltavasta alueesta.

Glassbrick on tyypiltään pieni apuohjelma, jossa ei ole turhia toimintoja ja joka ei vaadi isoja resursseja Windowsilta. Ohjelman pienenä puutteena voi pitää sitä, että ohjelma pitää aina käynnistää erikseen. Tämän artikkelin lopussa kerrotaan kuitenkin niksi, jolla ohjelman saa käynnistymään automaattisesti Window­sin käynnistyksen yhteydessä.

Ota Glassbrick käyttöön artikkelin vaiheittaisten ohjeiden avulla, niin sinulla on hiiren rullapainikkeen kanssa salamannopeasti toimiva helppokäyttöinen zoomaustyökalu.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".