Tietokoneen näytön tapahtumien tallentaminen videoksi voi olla tarpeen, kun haluat esimerkiksi esitellä Windowsin tai jonkin ohjelman toimintoja tai neuvoa niiden käytössä.

Joitakin asioita on paljon helpompi näyttää kuin selittää. Selviät selittämättä, kun kaappaat ruudulta lyhyen videon, jossa näytät, mistä on kyse. Videon kaappaus voi kuulostaa mutkikkaalta, mutta temppu onnistuu helposti Ashampoo Snap -ohjelman avulla.

Saat ohjelmalla kaapattua koko ruudun kuvan ja tallennettua sen tapahtumat videotiedostoksi. Voit myös tallentaa vain valittua osaa näytön alueesta, samoin voit valita tallennettavaksi vain tietyn ikkunan tapahtumat.

Jos käytössä on mikrofoni, voit tallentaa puhetta kaappaamaasi videoon. Lisäksi, jos käytössä on webkamera, videoon voi lisätä pienen ikkunan, jossa näkyy webkameran tallentamaa kuvaa sinusta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".