Tietokoneelle skannatut asiakirjat tallennetaan kuvatiedostoina tai pdf-tiedostoina. Ne ovat täydellisiä kopioita alkuperäisistä asiakirjoista, mutta niissä ei voi tehdä hakuja, eikä tekstiä voi muokata esimerkiksi Wordissa. Siksi tarvitaan OCR-tekstintunnistusohjelmaa, joka muuntaa kuvat muokattavaksi tekstiksi.

FreeOCR on erinomainen vaihtoehto maksuttomasta tekstintunnistusohjelmasta. Englanninkielisessä ohjelmassa on tuki suomen kielelle, eli se tunnistaa myös ääkköset. FreeOCR on yhteydessä skanneriin, joten skannatut asiakirjat siirtyvät suoraan ohjelmaan.

OCR on lyhenne sanoista Optical Character Recognition, mikä tarkoittaa optista tekstintunnistusta. FreeOCR ja muut tekstintunnistusohjelmat tunnistavat kirjaimet ja merkit kuvatiedostosta ja muuntavat ne tekstiksi, jota voi muokata tekstinkäsittelyohjelmassa.

Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla ”Tilaajaedut” ja edelleen ”Ota yhteyttä”.