Piilohallintaohjelmat, joista käytetään myös englanninkielistä nimitystä rootkit, ovat haittaohjelmia, jotka kätkeytyvät tietokoneen järjestelmätiedostoihin – alueelle, josta tavalliset virustorjuntaohjelmat eivät löydä niitä.

Nimensä mukaisesti piilohallintaohjelma piiloutuu tietokoneeseen ja sisältää työkaluja, joilla voidaan muuttaa ohjelmien toimintaa ja hallita tietokonetta käyttäjän tietämättä.

Malwarebytes Anti-Rootkit on tietoturvatyökalu, joka on tarkoitettu näiden erittäin hankalasti paikannettavien haittaohjelmien etsimiseen ja poistamiseen.

HUOM:

Työpöydälle ilmestyvä mbar-kansio on Malwarebytes Anti-Rootkitin (MBAR) työkansio, koska ohjelma ei asennu järjestelmään kuten tavallinen ohjelma.

Kyseessä on ns. standalone-ohjelma, joka suoritetaan, mutta ei asenneta.

Ohjelma käynnistyy lataustiedostostaan suoraan, jättämättä merkintöjä Windowsin rekisteriin. Lataustiedosto ainoastaan luo ohjelman työkansion työpöydälle. Tähän kansioon ohjelma myös tallentaa tarkistuksesta syntyvät lokitiedostot.

Ohjelman voi käynnistää mbar-kansiossa olevasta mbar-tiedostosta tai lataustiedostosta, joka tallentui Ladatut tiedostot -kansioon. Lataustiedoston nimi on tyyliä ”mbar-1.10.3.1001-1”.

Ohjelman poistamiseksi tarvitsee vain poistaa työpöydällä oleva mbar-kansio ja Ladatut tiedostot -kansiossa oleva lataustiedosto. Mitään poisto-ohjelmaa ei MBAR-ohjelmassa ole eikä sellaista tarvitse MBARin kanssa käyttää.

Työkansiota ei ole välttämätöntä säilyttää työpöydällä, koska ohjelman voi tarvittaessa aina ladata uudelleen. Lataustiedoston voi halutessaan säilyttää, niin ohjelman saa nopeammin käyttöön.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".