MediaPortal on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jolla voi tehdä vanhasta tietokoneesta ja miksei uudestakin mediakeskuksen, jolla voi katsella televisiota ja dvd-elokuvia sekä kuunnella musiikkia ja katsella valokuvia.

Kotiteatterina toimiva MediaPortal tukee useita tv-kortteja, joten MediaPortalilla voi myös ajastaa ja tallentaa tv-ohjelmia. MediaPortalilla voi myös suoratoistaa mediaa muille verkkoon kytketyille tietokoneille. Ohjelmistoon on saatavana myös lisäosia, kuten esimerkiksi laajennuksen, jonka avulla saa yhteyden omaan MediaPortaliin myös kodin ulkopuolelta selaimella tai mobiililaitteella.

MediaPortal toimii jo peruskokoonpanolla, eli ohjelmistoa voi käyttää vähän vaatimattomimmillakin ominaisuuksilla varustetussa tietokoneessa. MediaPortalin sivustolla on hyvät ohjeet käyttöönotosta alkaen.

Ohjelma ladataan zip-pakattuna. Pura tiedosto MediaPortal2_2.3 napsauttamalla sitä kakkospainikkeella ja valitsemalla Pura kaikki. Käynnistä sitten asennus kaksoisnapsauttamalla tiedostoa MP2-Setup.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".