Kuka tahansa voi tehdä näyttävän aikaviivevideon, jonka tapahtumat etenevät pikatahtia. Tällainen timelapse-video on helppo tehdä VideoVelocity-ohjelmalla.

Timelapse-videota voi käyttää moniin tarkoituksiin. Esimerkiksi grillijuhlat voi kuvata talon katolta niin, että koko draaman kaaren aina tervetulotoivotuksista ruokailuun ja tanssimiseen saa talteen. Timelapse-tekniikalla voi myös dokumentoida vaikka keittiöremontin.

Timelapse-videon teko ei vaadi mitään erityistä kameratekniikkaa, jos webkameralla saa aikaan hauskoja videoita.

Katso alta, kuinka ohjelmaa käytetään.

Asenna ohjelma näin

 1. Asennuspaketti latautuu zip-tiedostona.
 2. Napsauta ladattua VideoVelocityNoInstall-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, valitse Pura kaikki ja valitse sitten Pura.
 3. Kun purettu tiedostokansio avautuu, avaa siellä oleva kansio VideoVelocity_3_7_2090_0.
 4. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla VideoVelocity-tiedostoa. Tiedoston tunniste on ".exe". Saat tunnisteet näkyviin, kun valitset kansiossa Näytä-välilehden ja laitat valintamerkin kohtaan Tiedostotunnisteet.
 5. Ohjelma on ns. siirrettävä ohjelma, joten se ei tee kuvaketta aloitusvalikkoon. VideoVelocity.exe-tiedostolle kannattaa luoda pikakuvake ja siirtää kuvake esimerkiksi työpöydälle, mistä ohjelma on helppo käynnistää.
 6. Voit luoda pikakuvakkeen napsauttamalla VideoVelocity.exe-tiedostoa kakkospainikkeella ja valitsemalla Luo pikakuvake. Tartu pikakuvakkeeseen hiirellä ja vedä kuvake halumaasi paikkaan.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
 • Tilaajana saat:
 • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
 • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
 • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
 • Uusimmat tuotetestit ja arviot
 • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
 • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".