KotiMikrossa muistutetaan toistuvasti, kuinka tärkeää on puhdistaa tietokone kauttaaltaan säännöllisin väliajoin. Tiedämme toki senkin, että asian muistaminen ei ole aina helppoa. Tietokoneen suursiivous unohtuu usein arjen muiden kiireiden keskellä, ellei sitä sitten merkitä omaan kalenteriin suurella huutomerkillä. Etsimme siksi lukijoidemme avuksi Puran Utilities -ohjelman, joka hoitaa suursiivouksen käyttäjän puolesta. Itse tarvitsee määrittää vain se, milloin ohjelma ryhtyy siivouspuuhiin ja mitä sen toimintoja halutaan hyödyntää.

Puran Utilities on kattava kokoelma erilaisia apuohjelmia, jotka on kehittänyt Puran-ohjelmatalo. Puran Utilities tarjoaa siis Puran-yhtiön parhaat siivoustyökalut, mutta kätevää on se, että useita työkaluja voi käyttää yhdellä kertaa vain yhtä painiketta napsauttamalla. Ohjelma ryhtyy sitten tarkistamaan kiintolevyn virheitä, yhdistämään rikkinäisiä pikakuvakkeita oikeisiin kohteisiin ja poistamaan typötyhjiä kansioita.

Ohjelmalla on vielä yksi ässä hihassa: sen voi ajastaa puhdistamaan tietokone tiettyinä ajankohtina tai silloin, jos kone on ollut käyttämättä tietyn ajan. Siten voi varmistaa, että tietokoneen suursiivous tehdään sopivin väliajoin niin, ettei asiaa tarvitse itse murehtia missään vaiheessa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".