Tämän testin puhelimet ovat kalliita. Piste. Et ehkä ole ajatellut käyttää rahojasi seuraavien sivujen huippupuhelimiin, mutta kalliiden mallien ominaisuudet voivat silti olla kiinnostavia. Monet uusista toiminnoista tulevat nimittäin ensin käyttöön huippumalleissa ja muuttuvat myöhemmin kohtuuhintaisempien puhelimien toiminnoiksi.

Testaamamme kuusi puhelinta eivät ole hyviä hintaansa nähden. Samat ominaisuudet voi saada käyttöönsä puoleen hintaan, mutta halvemmissa malleissa ne eivät toimi aivan yhtä hyvin. Huippumallit erottaa esimerkiksi siitä, miten nopeasti sovellukset toimivat ja miten laadukkaita niiden kamerat ovat.

Kalleimpien puhelinten joukkoon on viime aikoina alkanut ilmestyä taitettavia puhelimia. Kun tavalliselta älypuhelimelta näyttävän laitteen suuren lasinäytön taittaa keskeltä ensimmäistä kertaa, tuntuu melkein kuin tekisi uskomattoman taikatempun. Taitettaville puhelimille on kysyntää, koska monet haluavat edelleen pitää puhelinta taskussa. Ensimmäisen iPhonen näyttö oli 3,5 tuumaa, mutta uusimpien älypuhelimien näytöt ovat lähes seitsemän tuumaa. Jos sama kehitys jatkuu, valmistajien on turvauduttava luoviin ratkaisuihin.

Toivomme kovasti, että taittomahdollisuus leviää lopulta myös edullisempien puhelinmallien ominaisuudeksi. Testivoittaja iPhone 13 Pro saa tässä numerossa ylimääräistä tilaa. Se kohoaa kilpailijoidensa yläpuolelle muun muassa ylivoimaisen rakenteensa ansiosta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".