Kalleimpien puhelimien hinnat ovat karanneet käsistä viime vuosina. Parhaista puhelimista saattaa joutua pulittamaan jopa 1 600 euroa. Siihen ei ole kuitenkaan mitään syytä, sillä erinomaisia puhelimia saa huomattavasti halvemmalla, minkä tähän testiin valitut kuusi puhelinta todistavat.

Edullisesta hinnastaan huolimatta kaikki testipuhelimet pystyvät pyörittämään suosituimpia sovelluksia. Käyttöjärjestelmänä kaikissa laitteissa on jokin Android-versio. Se onkin ainoa mobiilikäyttöjärjestelmä, joka kattaa puhelimien koko hintahaitarin, alle 200 euron hintaluokasta erittäin kalliisiin huippumalleihin.

Mukavaa Android-puhelimissa on myös niiden moninaisuus. Nyt testatut kuusi puhelinta eroavat suuresti toisistaan. Mukana on esimerkiksi moduuleista rakentuva Fairfone 3 -puhelin, jonka osia voi irrottaa ruuvimeisselillä ja vaihtaa uusiin.

Toista päätä edustaa testivoittajaksi valittu Doron puhelin, joka on tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Kaikki on Dorossa tarkkaan harkittua, aina painikkeista käyttöjärjestelmään, jotta puhelimen käyttö onnistuisi myös toimintarajoitteisilta. Puhelimessa on lisäksi hälytyspainike, jolla käyttäjä saa hätätilassa kutsuttua nopeasti apuun lähimmäisensä tai pelastushenkilökunnan.

Jos näytön koko on tärkeä, niin testilaitteiden suurin näyttö on Huawein P Smart Pro -puhelimessa. Näyttö on kooltaan 6,59 tuumaa, ja siinä on upea kuva. Siitä huolimatta Huawein puhelimen saa alle 300 eurolla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".