Aika on tehnyt Chromebookeille hyvää. Aluksi niiden tarpeellisuutta oli vaikea hahmottaa – pystyihän lähes kaiken saman tekemään Windows-tietokoneen Chrome-selaimessa. Sittemmin sekä tietokoneet että käyttöjärjestelmä ovat parantuneet huomattavasti.

Monet nykyiset Chromebookit muistuttavat Windows-tietokoneita, ja Chrome OS -käyttöjärjestelmää on parannettu niin paljon, että nyt siinä voi käyttää samoja Android-sovelluksia kuin puhelimella. Se on laajentanut Chromebookien sovellusvalikoimaa valtavasti. Chromebookit toimivat hyvin Googlen omien sovellusten, kuten Gmailin, Driven ja Mapsin kanssa, mutta saatavana on myös paljon muita ilmaisia sovelluksia, joita voi ladata laitteen sisältämästä sovelluskaupasta ja asentaa koneelle.

Pois käytöstä jäävät vain useimmat ohjelmat, joita olemme tottuneet käyttämään Windowsissa. Chromebookeissa ei yleensä ole yhtä paljon tallennustilaa kuin Windowstietokoneissa, mutta se ei oikeastaan haittaa, koska käyttöjärjestelmä ja sovellukset eivät vie tilaa samaan tapaan kuin Windowsissa. Chromebookit on lähtökohtaisesti suunniteltu hyödyntämään internetyhteyttä mahdollisimman monipuolisesti. Muun muassa kaikki Google-sovellukset tallentavat asiakirjoja jatkuvasti Googlen palvelimille.

Offline-tilassa voi kyllä kirjoittaa lyhyitä muistiinpanoja, mutta työ synkronoidaan saman tien, kun verkkoyhteys on taas olemassa. Toinen etu on se, että sovelluksia ei tarvitse päivittää. Se tapahtuu täysin automaattisesti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".