Tietokoneen valitseminen on merkittävä päätös, joka koettelee myös kukkaroa. Mikä merkki olisi sopiva, kuinka suuri näytön pitää olla, mihin laitteen pitää kyetä ja paljonko se saa maksaa? Tällä osto-oppaalla halutaan helpottaa ostajan valintoja.

Tietokoneet on jaettu eri hintaluokkiin, joten valinnan voi tehdä oman budjetin rajoissa. Jokaisen hintaluokan kohdalla selitetään, mitä tietokoneelta voi odottaa – ja samalla selviää, mihin pitää kiinnittää huomiota, kun uutta tietokonetta etsitään joko kivijalkakaupasta tai verkosta.

Ensimmäinen ja kaikkein tärkein kysymys on tämä: Mihin tarvitsen tietokonetta ja mikä on juuri minulle tärkeää? Pitääkö esimerkiksi lomamatkojen video­leikkeitä käsitellä, aiotaanko koneella pelata pelejä ja tarvitaan Windows-ohjelmia ylipäätään ollenkaan?

Tässä oppaassa kerrotaan jokaisen hintaluokan kohdalla, millaiseen käyttöön sen tietokoneet riittävät. Lisäksi esitellään kaksi kannettavaa, joiden hinta-laatusuhde on kohdallaan ja jotka täyttävät käyttäjän tarpeet. Hinnat ovat saattaneet muuttua lehden painoon menon jälkeen, joten niihin kannattaa suhtautua suuntaa-antavina.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".