Nettirikolliset kehittävät jatkuvasti uusia keinoja hyökätä tietoteknisten laitteiden kimppuun erilaisten haittaohjelmien avulla. Varsinkin puhelimet ovat rikollisten hyökkäysten kohteena.

Iso osa uhkista on haittaohjelmia, jotka on naamioitu harmittomiksi sovelluksiksi, kuten taskulampuiksi tai peleiksi. Kun käyttäjä asentaa väärennetyn sovelluksen, se lataa ja asentaa haitallisia tiedostoja puhelimeen.

Hyökkäykset kohdistuvat erityisesti Android-järjestelmää käyttäviin laitteisiin, sillä Android on avoimempi käyttöjärjestelmä kuin Applen vastaava iOS-käyttöjärjestelmä.

Suojautumisessa on syytä käyttää apuna tietoturvasovellusta, joka tunnistaa uhan ja torjuu haittaohjelman, ennen kuin se pääsee aiheuttaman vahinkoa. Bitdefender Antivirus Free on ilmainen mutta suojaa puhelimesi kuitenkin tehokkaasti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".