Apua saattaa olla saatavilla, jos koneeseen on iskenyt Wannacry, Cryptolocker tai jokin muu tunnettu kiristyshaittaohjelma tai sen muunnos. Tietoturvayhtiöt ovat kehittäneet salauksen purkuavaimia eri kiristyshaittaohjelmille.

Tietokoneelle hyökänneen kiristyshaittaohjelman tunnistamisessa auttaa Bitdefenderin Ransomware Recognition Tool. Ohjelma antaa prosenttiarvion siitä, millainen kiristysohjelma koneessa luultavasti mellastaa.

Bitdefender saattaa tarjota tietyille kiristysohjelmille suoraan linkkiä, jota napsauttamalla saa ladattua lukituksen poistavan purkuavaimen. Muussa tapauksessa voi tutkia esimerkiksi Kasperskyn, Avastin, Bitdefenderin tai Nortonin sivustoja, sillä tietoturvayhtiöt julkistavat toistuvasti kiristyshaittaohjelmien käyttämän lukituksen purkuavaimia.

Katso kuinka kiristyshaittaohjelmahyökkäys tapahtuu.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".