Apua saattaa olla saatavilla, jos koneeseen on iskenyt Wannacry, Cryptolocker tai jokin muu tunnettu kiristyshaittaohjelma tai sen muunnos. Tietoturvayhtiöt ovat kehittäneet salauksen purkuavaimia eri kiristyshaittaohjelmille.

Tietokoneelle hyökänneen kiristyshaittaohjelman tunnistamisessa auttaa Bitdefenderin Ransomware Recognition Tool. Ohjelma antaa prosenttiarvion siitä, millainen kiristysohjelma koneessa luultavasti mellastaa.

Bitdefender saattaa tarjota tietyille kiristysohjelmille suoraan linkkiä, jota napsauttamalla saa ladattua lukituksen poistavan purkuavaimen. Muussa tapauksessa voi tutkia esimerkiksi Kasperskyn, Avastin, Bitdefenderin tai Nortonin sivustoja, sillä tietoturvayhtiöt julkistavat toistuvasti kiristyshaittaohjelmien käyttämän lukituksen purkuavaimia.

Katso kuinka kiristyshaittaohjelmahyökkäys tapahtuu.
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla ”Tilaajaedut” ja edelleen ”Ota yhteyttä”.