Pysäytä kiristäjät jo ennalta McAfeen Ransomware Interceptor -ohjelmalla, joka havaitsee ja estää erilaisia kiristysyrityksiä. Ohjelma pysyy käynnissä taustalla ja ilmoittaa, kun se on torjunut kiristyshaittaohjelman hyökkäyksen.

Kiristyshaittaohjelma on haittaohjelmien tyyppi, joka lukitsee tietokoneen tai salaa tiedostot ja kiristää lunnaita lukituksen tai salauksen avaamisesta. Kiristyshaittaohjelmia käytetään yksityishenkilöiden kimppuun käymiseen joka kymmenes sekunti. Lunnaita vaaditaan vuosittain jo kolmelta miljoonalta yksityiskäyttäjältä, eivätkä tähän määrään edes kuulu kaikki ne lukuisat yritykset, jotka myös joutuvat digikaappareiden uhreiksi.

Verkkorikollinen voi kätkeä haittaohjelman tai viruksen tavalliselta näyttävään videoon tai mainokseen jollakin sivustolla. Kiristyshaittaohjelma voi olla myös sähköpostin liitetiedostossa. Ansaksi tarkoitetun videon napsauttaminen tai liitetiedoston avaaminen laukaisee heti hyökkäyksen.

McAfee Ransomware Interceptor -ohjelma ei korvaa virustorjuntaohjelmaa, mutta McAfeen avulla voi täydentää omaa tietoturvaohjelmistoaan.

Katso kuinka kiristyshaittaohjelmahyökkäys tapahtuu.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".