Puhelimessa on syytä olla tehokas virussuoja, sillä useimmille meistä olisi silkka katastrofi, jos haittaohjelma pääsisi pujahtamaan puhelimeen. Emme kuitenkaan huolehdi puhelimen tietoturvasta yhtä hyvin kuin tietokoneen, mikä on suuri virhe.

Ovelat nettirikolliset hyökkäävät puhelimien kimppuun pahantahtoisilla sovelluksilla ja houkuttelevilla tekstiviesteillä, joissa yksikin väärä linkin napautus saattaa antaa puhelimen ja sen sisällön hallinnan rikollisen käsiin. Puhelimiin kohdistuvia hyökkäyksiä on tapahtunut viime vuosina yhä kasvavassa määrin – varsinkin haittaohjelmien muodossa. Silti läheskään kaikki eivät ole suojanneet puhelintaan virustorjuntaohjelmalla.

Tehokas suoja Android-haitakkeita vastaan

KotiMikron edellisessä numerossa ja Testinurkassa on luettavissa parhaiden maksullisten virustorjuntaohjelmien testi Android-puhelimille. Tarjolla on kuitenkin myös hyviä ilmaisia suojausratkaisuja.

Sophos on brittiläinen yhtiö, joka työskentelee ohjelmistojen ja laitteistojen suojauksen parissa. Yhtiö on kehittänyt pätevän ilmaisen Android-sovelluksen, joka tarjoaa suojan erityisesti haittaohjelmia vastaan.

Sophos Intercept X -sovelluksella voi muun muassa tarkistaa puhelimeen asennettavan uuden sovelluksen. Näin ei tule vahingossa asentaneeksi haitallista sovellusta.

Jos vahinko on jo päässyt tapahtumaan ja olet asentanut puhelimeesi haitallisen sovelluksen, Sophos Intercept X kertoo sinulle siitä ja auttaa sinua pääsemään haitakkeesta eroon.

Sovellus ei maksa mitään, mutta on syytä olla tarkkana, kun lataat sen Googlen Play-kaupasta. Siellä saattaa nimittäin lymyillä myös väärennetty versio sovelluksesta. Siksi emme kerro artikkelissa vain sitä, miten sovellusta käytetään, vaan myös sen, miten varmistat, että lataat oikean sovelluksen.

Sophos Intercept X pyytää pääsyä moniin puhelimessa oleviin tietoihin, eikä luvan antamista tarvitse pelätä. Sovellus toimii virusten torjujana, ja siksi sillä pitää olla lupa tarkistaa puhelimen tiedostoja.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".