Puhelimiin kohdistuvia hyökkäyksiä on tapahtunut viime vuosina yhä kasvavassa määrin – varsinkin haittaohjelmien muodossa. Silti läheskään kaikki eivät ole suojanneet puhelintaan virustorjuntaohjelmalla.

Android-puhelimille on tarjolla myös hyviä ilmaisia suojausratkaisuja. Niihin kuuluu tietoturvayhtiö Sophoksen sovellus. Sophos Intercept X tarjoaa suojaa erityisesti haittaohjelmia vastaan.

Sovelluksella voi muun muassa tarkistaa puhelimeen asennettavan sovelluksen mahdollisen haittakoodin varalta ja estää näin haitallisen sovelluksen pääsyn puhelimeen.

Googlen sovelluskaupasta ladattava Sophos Intercept X on ilmainen täydellinen versio, eikä sitä käyttäessä tarvitse myöskään sietää mainoksia, kuten monissa muissa ilmaisissa sovelluksissa.

Katso alta, kuinka otat sovelluksen käyttöön.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".