Rootkit eli piilohallintaohjelma kuuluu erityisen viheliäisiin verkon vitsauksiin. Sana root viittaa Unix-järjestelmään, jossa root vastaa Windowsin järjestelmänvalvojaa. Root siis tarkoittaa sitä, että root-käyttäjällä on täydet valtuudet tietokoneen järjestelmän asetusten muuttamiseen.

Piilohallintaohjelmilla voidaan vakoilla käyttäjää ja yrittää varastaa luottamuksellisia tietoja ja sitä kautta rahaa. Piilohallintaohjelmia hyödynnetään myös roskapostin lähettämiseen massoittain tai koneen kaappaamiseen osaksi orjaverkkoa, jota käytetään sivustojen kaatamiseen pommittamalla niitä tuhansien saastuneiden tietokoneiden yhtäaikaisilla yhteydenotoilla.

Rootkit- eli piilohallintaohjelma ei välttämättä paljastu tavallisesta tietoturvatarkastuksessa, vaan torjuntaan tarvitaan erillinen työkalu.

Kaspersky TDSSKiller on tehokas rootkit-ohjelmien torjuja. Sen avulla voi tarkastaa tietokoneen rootkittien varalta ja poistaa mahdolliset haitakkeet.

Katso alta, kuinka ohjelmaa käytetään.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".