Tietokoneen pitäminen teräkunnossa vaatii osaamisen lisäksi sinnikkyyttä. Uuden koneen kanssa kaikki sujuu toki kuin rasvattu. Siihen asennetaan omat suosikkiohjelmat, ja asetukset säädetään itselle sopiviksi. Tiedostot aukeavat silmänräpäyksessä, ja olo on varsin huoleton.

Pulmia alkaa ilmaantua viimeistään vuoden kohdalla. Kiintolevy pakkaantuu täyteen tiedostoja. Virheilmoituksia ei voi enää väistellä. Pian tietokone toimii jo selvästi hitaammin. Windows ei suostu päivittymään, mutta syytä ei saa selville. Kaikki lukijat ovat varmasti kokeneet joskus noidankehän, jossa tietokone temppuilee päivä päivältä yhä pahemmin.

Sitten ollaankin pulassa. Windowsin voi toki asentaa uudelleen, mutta silloin kaikki asennetut ohjelmat ja asetukset katoavat käytöstä. Harva haluaisi kuitenkaan käyttää konetta, joka ei toimi kunnolla.

Kopioi toimiva tietokone

Kolmaskin vaihtoehto on tarjolla, mutta siihen pitää turvautua tietokoneen ollessa yhä huippukunnossa. Siitä täytyy ottaa varmuuskopio – mieluiten tänään.

Tässä artikkelissa varmuuskopiointiin käytetään Aomei Backupper Standard -ohjelmaa. Ohjelmassa on erillinen työkalu,jolla levystä saadaan otettua niin sanottu levykuva. Ohjelma tallentaa tarkan levykuvan ulkoiselle kiintolevylle niin, että tietokoneesta luodaan täydellinen kopio.

Jos myöhemmin ilmenee pulmia Windowsin, viruksen tai vain tietokoneen hidastelun kanssa, niin entisen toimivan tietokoneen voi palauttaa käyttöön. Siihenkin tarvitaan Aomei Backupper Standard, jolla varmuuskopion voi palauttaa.

Autamme valmisteluissa niin, että varmuuskopio otettaisiin varmasti täysin moitteettomasti toimivasta tietokoneesta.

Suosittelimme samaan tarkoitukseen aiemmin ohjelmaa Macrium Reflect Free. Kyseisen ohjelman voi poistaa tietokoneesta, ellei se ole aktiivisessa käytössä, sillä molemmat ohjelmat tarjoavat käytännössä samat toiminnot.

Arviomme mukaan Aomei Backupper on paras työkalu tämän artikkelin toimenpiteisiin. Molemmat ohjelmat ovat ladattavissa Etunurkka-palvelusta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".