Hyviä ja hyödyllisiä tietokoneohjelmia on saatavana runsain määrin. Joillakin niistä voi optimoida tietokoneen ja toisilla taas tehdä tietokoneella työskentelystä entistä helpompaa ja hauskempaa. Tarjontaan sisältyy kuitenkin myös kehnoja ohjelmia.

Jotkin niistä ovat saattaneet olla aikoinaan hyviä ohjelmia, joten ei ole ihme, jos olet pitänyt ne tietokoneellasi. Osa niistä on jopa KotiMikron aiemmin suosittelemia ohjelmia. Kerran niin hyvät ohjelmat ovat kuitenkin saattaneet saada uuden kehittäjän ja sen myötä uusia, arveluttavia toimintoja, tai sitten ohjelmista on vain tullut haavoittuvaisia liian vähäisten päivitysten myötä.

Tietovuotoa ja tietoturva-aukkoja

Ohjelmien välillä on suuria eroja siinä, kuinka haitallisia tai kehnoja ne ovat. Jotkin ohjelmat vuotavat käyttäjästä tietoja, toisia ei päivitetä pitkiin aikoihin ja ne yksinkertaisesti vanhentuvat. Sitten on kolmas ryhmä, jonka ohjelmat ovat suorastaan vaarallisia ja haitallisia tietokoneelle.

Jälkimmäiseen ryhmään kuuluvat ohjelmat aiheuttavat tietoturvaongelmia tai saattavat vaikuttaa tietokoneen suorituskykyyn. Voi kuitenkin tuntua ylivoimaiselta seurata kaikkia tietokoneelle asennettuja ohjelmia ja tarkistaa jatkuvasti, onko viimeisin päivitys tehnyt ohjelmasta uhkan.

Siksi annamme sinulle luettelon seitsemästä kehnosta ohjelmasta, jotka olet saattanut asentaa tietokoneellesi. Nämä ohjelmat on syytä poistaa tietokoneelta saman tien, sillä ne eivät ole enää yhtä hyviä kuin mitä ne kerran olivat. Tarjoamme myös vaihtoehtoja poistettaville ohjelmille, joten pysyt silti suojattuna, mutta vältät yksityisyyden tai tietokoneen altistamisen mahdollisille vahingoille.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".